Klaagschriftprocedure

Laat van u horen in een klaagschriftprocedure

Uw rijbewijs is ingevorderd door de politie vanwege een overtreding van de Wegenverkeerswet. Dat kan het overmatig gebruik van alcohol, een snelheidsovertreding of andere gedraging zijn. Niemand anders dan u heeft er baat bij dat u uw rijbewijs zo spoedig mogelijk terug krijgt en daarom is het van groot belang om zelf in actie te komen. Wij kunnen u daarin bijstaan. Het begint bij een klaagschriftprocedure en graag leggen wij uit wat zo’n procedure inhoudt. Wij zetten net dat stapje extra.

Klaagschrift rijbewijs – Rijbewijs snel terug

Het CVOM: een vast patroon

Uw rijbewijs wordt direct na inbeslagname naar het CVOM opgestuurd. Zelf in actie komen is hierin van groot belang, gezien de behandeling vrijwel altijd volgens een vast patroon gaat. Dat wil zeggen dat ook al zou u recht hebben op een eerdere teruggave van uw rijbewijs, dat niet gebeurt tenzij u zelf voor uw rechten opkomt.

Een klaagschrift opstellen, hoe werkt het?

Iedereen wil het liefst het roze pasje in zijn of haar portemonnee bewaren voor het geval het nodig is. Gewoon voor de handigheid. Maar als u uw rijbewijs dringend nodig heeft voor bijvoorbeeld werk of familieomstandigheden, dan kunt u door ons een klaagschrift laten opstellen. Dat kan al direct nadat uw rijbewijs is ingevorderd. U hoeft niet eerst ergens op te wachten.

Het klaagschrift is in feite een uitgebreide brief die men dient te sturen aan de rechtbank. Nadat de rechtbank dit klaagschrift heeft ontvangen, zal er een zitting gepland worden. Tijdens deze zitting zal de rechter dan uw klaagschrift beoordelen en uw belangen afwegen tegen de belangen van de verkeersveiligheid.

Wat zijn uw kansen?

De officier van justitie dient binnen tien dagen een beslissing te nemen op de invordering van uw rijbewijs. Indien de officier dit nalaat, dan moet u het rijbewijs terugkrijgen. Echter komt het niet vaak voor dat de beslissing na dit termijn gebeurt. U zult uw kansen dus moeten bekijken op andere raakvlakken die ervoor kunnen zorgen dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terugkrijgt. De kans van slagen is altijd afhankelijk van de omstandigheden. Trap daarom niet in de verhalen van advocaten dat zij een slagingspercentage hebben van 90% of hoger! De kans van slagen kan alleen beoordeeld worden na telefonisch contact waarbij alle informatie van u gevraagd wordt. Pas daarna kan een serieuze inschatting gemaakt worden. Neem daarom contact met ons op en wij kijken wat uw kans van slagen is.

De eerste keer of recidive?

Allereerst is van belang of het de allereerste keer is, of dat het vaker gebeurd is. Als het uw eerste keer is dat u uw rijbewijs kwijt bent, dan is er een grotere slagingskans dat u uw rijbewijs sneller terug heeft. Is het niet de eerste keer dan wordt er in snelheidszaken teruggekeken naar afgelopen twee jaar. Uw slagingskans daalt drastisch wanneer er sprake is van recidive.

Voor het rijden onder invloed geldt een terugkijktermijn van vijf jaar. Dat is een zwaarder vergrijp. Indien u binnen die vijf jaar een keer eerder onder invloed heeft gereden, dan is de slagingskans ook minder. Bovendien krijgt u dan ook te maken met het CBR en de recidiveregeling! In dat geval is een gespecialiseerde advocaat een must.

Hoe zwaar is de overtreding?

De snelheid waarmee u uw rijbewijs terugkrijgt heeft ook te maken met hoe zwaar de overtreding is geweest waarvoor uw rijbewijs is ingenomen. Als u bijvoorbeeld net hard genoeg gereden heeft om uw rijbewijs kwijt te raken, dan is de slagingskans groter dan dat u daar ruim overheen heeft gezeten. De slagingskans hangt ook af van een snelheidsovertreding binnen de bebouwde kom of buiten de bebouwde kom dan wel op de snelweg. Bij rijden onder invloed geldt hetzelfde principe. Als u net boven de invorderingsgrens heeft geblazen, dan is dat gunstig voor de slagingskans. Hoe hoger u heeft geblazen ten opzichte van de invorderingsgrens, hoe nadeliger.

Uw rijbewijs is onmisbaar

Als u uw rijbewijs beroepsmatig nodig hebt, dan doet dat wat met de slagingskans van uw klaagschrift. Bent u chauffeur of beoefent u een ander beroep waarbij een rijbewijs onontbeerlijk is? Dan kan de rechter meegaan in uw belang bij het terugkrijgen van uw rijbewijs. Alles valt of staat bij uw onderbouwing en laten wij daar nou net dé specialist in zijn.

Laat ons een klaagschriftprocedure starten en de kans vergroten dat u uw rijbewijs sneller terugkrijgt. Wij halen er voor u uit wat er in zit. Benieuwd naar onze diensten en onze tarieven? Wij spelen graag open kaart. Wel zo fijn en overzichtelijk. Neem vandaag nog contact op door ons te bellen of door het aanmeldformulier in te vullen. Nadat u het aanmeldformulier heeft ingevuld, neemt een gespecialiseerde advocaat binnen 24 uur contact met u op om uw mogelijkheden te bespreken. Dit is geheel vrijblijvend en kost u daarom niets!

Wanneer u ons een bericht stuurt via het onderstaande contactformulier zullen we u zo spoedig mogelijk contacteren:

U kunt ons ook bellen of een Whatsapp bericht sturen:

Of stuur ons een e-mail: