Rijbewijs ingevorderd snelheid

Wanneer u gereden heeft met een te hoge snelheid en de politie houdt u bij een snelheidscontrole staande, kan het zijn dat uw rijbewijs wordt ingevorderd. Natuurlijk kunt u uw rijbewijs geen dag missen en daarom spannen wij ons ten volste in om uw rijbewijs terug te krijgen. Dat voor een vaste prijs, zodat u weet waar u aan toe bent.

Met welke snelheid wordt mijn rijbewijs ingenomen?

Om uw rijbewijs kwijt te raken op basis van hoe hard u gereden heeft, moet u een bepaalde maximumsnelheid hebben overschreden. Het hangt van het type voertuig af dat u bestuurde of uw rijbewijs wordt ingenomen of dat u het roze pasje mag houden. Bij een brommer of scooter ligt deze grens bij 30 kilometer per uur te hard. Voor alle andere voertuigen waaronder auto’s en motoren moet u uw rijbewijs inleveren als u meer dan 50 kilometer per uur te hard rijdt.

Wanneer krijgt u een strafblad?

Een strafblad krijgt u niet zomaar. Lichte snelheidsovertredingen die lager uitvallen dan 30 kilometer per uur worden buiten het strafrecht afgedaan. Daar bouwt u gelukkig ook geen strafblad mee op. Op de snelweg ligt die grens op snelheidsovertredingen lager dan 40 kilometer per uur. Maar u bent niet zomaar bij ons uitgekomen. Uw rijbewijs is waarschijnlijk ingevorderd. In dat geval bouwt u een strafblad op.

Als u binnen of buiten de bebouwde kom harder dan 30 kilometer per uur rijdt, dan wordt deze overtreding op uw strafblad bijgeschreven. Ook als dit enkel resulteert in een verkeersboete en u deze netjes hebt betaalt krijgt u dus een notering op uw strafblad. Indien er sprake is van een snelheidsovertreding van 40 kilometer per uur of meer op de snelweg, geldt hetzelfde.

Wanneer dreigt een ontzegging van de rijbevoegdheid?

Een ontzegging van de rijbevoegdheid is niet hetzelfde als het invorderen van een rijbewijs. Het komt uiteindelijk wel op hetzelfde neer: zelf rijden is uit den boze. Een ontzegging van de rijbevoegdheid wordt alleen uitgesproken door een rechter of door een officier van justitie.

Wanneer heb ik mijn rijbewijs terug?

Wanneer u uw rijbewijs weer terug heeft valt lastig te bepalen. Dat hangt namelijk af van de uitspraak van de officier van justitie of van de rechter. Op basis van een snelheidsovertreding wordt uw rijbewijs ingevorderd en opgestuurd naar de CVOM, de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie. De officier van justitie is verplicht binnen tien dagen een beslissing te nemen over de inname van uw rijbewijs en hoe lang u niet mag rijden. Dat termijn wordt in 90% van de gevallen gehaald en dat betekent dat u uw rijbewijs kwijt bent voor de periode die de officier van justitie beslist.

Uw rijbewijs met spoed nodig? Start dan een klaagschriftprocedure. Dat mag al vanaf het moment dat uw rijbewijs is ingenomen. Het terugkrijgen van uw rijbewijs gebeurt niet in een dag, dus begin hier zo snel als mogelijk mee.

Wij helpen u graag verder

Een ingevorderd rijbewijs hoeft niet meteen voor een lange tijd te zijn. Door zo snel mogelijk uw zaak aan te melden bij ons, nemen wij zo spoedig mogelijk met u contact op. Wij maken samen met u een plan van aanpak, gestoeld op gegarandeerde juridische expertise. De kosten die daaraan verbonden zijn, houden wij bewust transparant. Dat heeft als voordeel dat u gelijk weet waar u aan financieel aan toe bent. U mag erop vertrouwen dat er geen onverwachte kosten in rekening worden gebracht. Benieuwd naar de tarieven? Wij geven u graag een overzicht van de kosten.

Wanneer u ons een bericht stuurt via het onderstaande contactformulier zullen we u zo spoedig mogelijk contacteren:

U kunt ons ook bellen of een Whatsapp bericht sturen:

Of stuur ons een e-mail: